Er zijn in Nederland heel veel kattenliefhebbers. Geen wonder dat heel veel van deze mensen thuis ook zo’n gezellige huisgenoot hebben lopen. Een kat hebben, kan echter ook risico’s met zich meebrengen. Net zoals jij, kan ook jouw kat ineens ziek worden. Omdat je van je kat houdt, wil je deze de zorg geven die het nodig heeft. Dat kan betekenen dat je met je kat naar de dierenarts moet gaan. Deze kan de kat vervolgens controleren en behandelen. Het moge duidelijk zijn dat dit kosten met zich meebrengt. Deze kosten kunnen snel oplopen. Vandaar dat wij in dit artikel de mogelijkheid willen we laten zien dat je ook een huisdierenverzekering afsluiten kunt. Met deze verzekering zorg je er niet alleen voor dat je kat krijgt wat hij aan zorg nodig heeft, maar ook dat jij niet ineens in de financiële problemen gestort wordt.

 

Wat behelst een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering zou je kunnen vergelijken met een zorgverzekering zoals wij mensen die hebben. Ook wij kunnen vaak niet de kosten betalen die voortvloeien uit het feit dat wij gebruikmaken van de gezondheidszorg. Om de kosten toch betaalbaar te houden, hebben wij daarom verzekeringen in het leven geroepen. Je kunt nu ook een kat laten verzekeren. Een kat kan namelijk van alles overkomen. Is het niet dat je kat al spelend dingen opeet die hij echt niet zou moeten eten, dan is het wel dat hij bij het oversteken van de weg aangereden kan worden. Als je kat dit overleeft, moet je zorgen dat hij de juiste zorg krijgt. Als je een goede huisdierenverzekering hebt, kun je met een gerust hart naar de dierenarts gaan omdat je je geen zorgen hoeft te maken over de kosten die uit de behandeling voortvloeien. Kijk daarom altijd even of zo’n huisdierenverzekering interessant voor jou kan zijn.

 

Wat dekt deze verzekering?

Een huisdierenverzekering is weliswaar vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen, maar toch zijn ze niet hetzelfde. Een dierenverzekering dekt namelijk niet alles. Zo worden castraties bijvoorbeeld niet vergoed door je verzekering. Ook reguliere behandelingen en controles vallen niet onder je polis. Ook betaal je altijd de eerste twintig procent van de gemaakte kosten zelf. Daar staat echter tegenover dat de overige tachtig procent door jouw verzekeringsmaatschappij betaald wordt. Zo weet je zeker dat de kosten jou niet boven de pet uitstijgen en dat je kat de zorg kan krijgen die het nodig heeft.

 

Wil jij gelijk deze verzekering afsluiten?

Mocht jij gelijk deze huisdierenverzekering willen afsluiten, dan kun je altijd even naar de site van een verzekeringsmaatschappij als bijvoorbeeld Univé gaan. Hier kun je op gemak door de voorwaarden gaan en bekijken met welke voordelen deze verzekering komt. Heb jij meerdere dieren? Neem dan ook meerdere verzekeringen. Je zult zien dat je dan kunt profiteren van mooie kortingen. Bekijk de mogelijkheden online en sluit je polis vandaag nog af. Je krijgt dan zo snel mogelijk de polisvoorwaarden thuisgestuurd van Univé zodat je op een later moment nog even goed door kunt nemen.